Local Food Mind består både af et Akademi, Local Food Academy, og en rådgiverfunktion, Local Food Agency.
På akademiet tilbydes der masterclasses i forskellige temaer, der berører en ny måde at tænke lokale fødevarer på. Akademiet henvender sig private og offentlige institutioner og virksomheder, der befinder sig et eller andet sted i værdikæden indenfor lokale fødevarer.
Rådgiverfunktionen tilbyder rådgivning til private eller offentlige aktører, der enten allerede arbejder med lokale fødevarer eller som ønsker at komme i gang.
Local Food Mind er stiftet af Jesper Zeihlund, der har arbejdet mere end 30 år i fødevarebranchen. Det hele startede med en praktisk grunduddannelse, som der efterfølgende er bygget strategiske og akademiske kompetencer på. De seneste 20 år har han som leder, underviser, konsulent og direktør haft lokale fødevarer som omdrejningspunkt. Han har arbejdet tværfagligt og fra mange forskellige ståsteder og har derfor erfaring fra hele paletten rundt om de lokale fødevarer; undervisning, landbrug, gastronomi, high end nicheproduktion, gastro-oplevelser, B2B, B2C, branding og politisk/strategisk lokal satsning.
Det giver en helt særlig indsigt og forståelse for udfordringer, potentialer og nye vinkler og måder at gøre og tingene på – når der er høstet masser af viden og erfaring fra arbejdet med så mange forskellige aktører og interessenter indenfor et område, samtidig med at Jesper besidder en evne til at vende alt på hovedet og tænke i helt nye strukturer og sammenhænge.
Se eksempler på konkrete samarbejder mellem forskellige aktører og Jesper Zeihlund her.