Om Local Food Mind

Akademi og rådgiverfunktion

Local Food Mind består både af et Akademi, Local Food Academy, og en rådgiverfunktion, Local Food Agency.
På akademiet tilbydes der masterclasses i forskellige temaer, der berører en ny måde at tænke lokale fødevarer på. Akademiet henvender sig private og offentlige institutioner og virksomheder, der befinder sig et eller andet sted i værdikæden indenfor lokale fødevarer.

Rådgiverfunktionen tilbyder rådgivning til private eller offentlige aktører, der enten allerede arbejder med lokale fødevarer eller som ønsker at komme  i gang.

Hvem er Local Food Mind?

Local Food Mind er stiftet af Jesper Zeihlund,  der har arbejdet mere end 30 år i fødevarebranchen. Det hele startede med en praktisk grunduddannelse, som der efterfølgende er bygget strategiske og akademiske kompetencer på. De seneste 20 år har han som leder, underviser, konsulent og direktør haft lokale fødevarer som omdrejningspunkt. Han har arbejdet tværfagligt og fra mange forskellige ståsteder og har derfor erfaring fra hele paletten rundt om de lokale fødevarer; undervisning, landbrug, gastronomi, high end nicheproduktion, gastro-oplevelser, B2B, B2C, branding og politisk/strategisk lokal satsning.
Det giver en helt særlig indsigt og forståelse for udfordringer, potentialer og nye vinkler og måder at gøre og tingene på – når der er høstet masser af viden og erfaring fra arbejdet med så mange forskellige aktører og interessenter indenfor et område, samtidig med at Jesper besidder en evne til at vende alt på hovedet og tænke i helt nye strukturer og sammenhænge.

Eksempler på samarbejder

Se eksempler på konkrete samarbejder mellem forskellige aktører og Jesper Zeihlund her.

OM LFM 1200x734 1 e1674565098250
“Verden har mere end nogensinde brug for at vi ser på vores lokale fødevarer med helt nye øjne og arbejder med dem fra et meget bredere perspektiv – for så kan de blive en del af løsningen, på nogle af de store udfordringer vi befinder os midt i. Local Food Mind er sat i verden for at få udbredt et holistisk arbejde med lokale fødevarer”.
Jesper Zeihlund, stifter af Local Food Mind
“Jesper har stået i spidsen for Odsherreds satsning på Lokale Fødevarer i ca. 7 år. I min tid som borgmester, har Odsherred nydt godt af samarbejdet med Jesper, der med sin lidt utraditionelle tilgang til mange ting, lykkedes med bl.a. at løfte uddannelsesområdet, hvilket var et politisk ønske og også at skabe et blomstrende miljø og netværk for små fødevarer producenter og iværksættere i vores kommune, der nu er i en rivende udvikling på området. Jesper har et særligt drive og et ”skævt” hoved, som kan sætte kendte ting i et helt nyt perspektiv – og det har vi nydt godt af i Odsherred.”
Thomas Adelskov (S)
Byrådsmedlem og tidligere borgmester i Odsherred Kommune.
“Jeg har tidligere samarbejdet med Jesper Zeihlund. Det var særdeles givtigt både på personligt og virksomhedsmæssigt plan. Vi blev skærpet i Toftegårds værdier og strategi. Vi blev udfordret på den gode måde i vores udviklingspotentialer, prioriteringer og forretningsplan af både Jesper og team og kompetente erhvervsledere udefra. I samarbejdet med Jesper har vi også fået lavet konkret forædling af vores produkter, som nu sælges i drivhusbutikken og cafeen. Jesper har æret en super medspiller, som har stået til rådighed også på det praktiske plan. Vi har haft stort glæde af det netværk Jesper tilførte os.”
Lene Tvedegaard
Ejer af Gartneri Toftegaard.
“Vi har i Dansk Tang siden starten benyttet os meget af de lokale kontakter. Vi bevægede os på et, for os, ukendt område i starten. Men folk omkring os stod parate med deres kompetencer. En af dem var jesper, som med hans enorme netværk, op til flere gange har kunne hjælpe os med at finde nålen i høstakken og komme med input til, hvordan vi med vores tangprodukter kunne komme ind i restaurationsbranchen.nVi er stolte over, at Jesper også er med i vores advisory board.”
Claus Markussen
CEO, Dansk Tang