Local Food Academy – “Tager de lokale fødevarer ud i Danskernes hverdag”

kulinarisk karavane 1

Vi ser desværre en styrtdykkende madforståelse, hos en bred del af befolkningen, hvilket fik os i Local Food Mind til at gå i tænkeboksen.

Gennem snart mange år, har der været en voldsom larm omkring lokale fødevarer – Larmen er ofte højest

Vi må desværre se i øjnene at vi nok ikke har fået alle med i forhold til at forstå vigtigheden i at bruge lokale fødevarer – Der er mange ganske alvorlige positive påvirkninger på vores samfund, hvis vi fik flere til at forstå hvordan vores mad hænger sammen –

Der er intet nyt i at fortælle om lokale fødevarer på en scene , slet ikke, men der er noget nyt i at gøre det spise og forståeligt for almindelige mennesker, unge som ældre. Vi skal væk fra den gængse måde, hvor vi har en scene med 2,3,4 eller 5 sålkaldte eksperter der snakker med hinanden over hovedet på den almindelige forbruger

Local Food Academy kommer helt konkret til at lave noget hvor vi får børnene til at se det sjove i lokale fødevarer, ved at involverer dem selv i noget med hænder og sanser. Vi skal op på ølkassen inde i byen og ude i provinsen og have en samtale – ikke en enetale om det lokale spisekammer.

Vi har været forbi Næstved, Odsherred, Ebeltoft, København og mange mange flere steder, og vores erfaringer er tydelige – Den almindelige Dansker vil rigtig gerne høre om deres eget spisekammer og hvad det gemmer på, og ikke mindst blive hjulpet med at bruge og understøtte det mere.

Så sagen helt kort, så er en bred dialog eneste mulighed for at få bredt forståelsen om lokale fødevarer ud til den almindelige Dansker.

Local Food Academy s indsats “Dit Food Hood” er oplagt for både private organisationer, forsamlingshuse, kommuner, city foreninger, skoler, større events – Ja der folk er og man gerne vil have dem i tale – Der er fødevarer, og især lokale et oplagt emne, at starte dialogen ud fra.

Folk web

Hvis du har en event, en festival, en byfest, en messe eller andet, og gerne vil have en snak om lokale fødevarer, så kan vi hjælpe dig med at der kommer relevant og inspirerende indhold oveni – Vores direktør og stifter Jesper Zeihlund har gennem snart 20 år været på alverdens scener og talt med alle slags mennesker om emnet. Jesper har en ubegribelig viden og evne til at navigerer i dagsordenen omkring lokale fødevarer, at han kan gøre det sjovt for børn, indsigtsfuldt og inspirerende for den almindelige dansker. Ud over dette, har Jesper også bistået både EU og ministerier omkring emnet, og kan også give versionen om lokale fødevarer hvor det foregår på den tunge klinge – Sig til hvis vi skal op på ølkassen til jeres næste arrangement

Iøvrigt kommer der snart nyt om nedenstående, som i den grad også er tænkt som et blivende initiativ til at få alle involveret i vores mad

Billede1